DieetGezond

Dít is waarom je niet afvalt met een dieet

Dieet na dieet geprobeerd, maar afvallen lukt niet. Het is voor veel mensen bekend. Weinig mensen plaatsen hun vraagtekens bij het dieet en geven juist zichzelf de schuld.

En toch zijn er maar weinig diëten écht geschikt om af te vallen. Healthyfacts.nl checkte het en schreef dit artikel.

 

We geven onszelf de schuld

Weight Watchers, het Atkins-dieet, Sonja Bakker, het Montignac dieet, Weight Care shakes en afvallen met SanaSlank… Hypes die voorbij zijn gekomen en die je misschien allemaal eens geprobeerd hebt.

In het begin gaat het nog aardig. De eerste fase vliegen de kilo’s er inderdaad vanaf. Het maakt daarbij niet uit welk dieet je volgt, maar bijna elk dieet lijkt de eerste week goed te werken.

Maar nadien gaat het niet meer zo makkelijk. De kilo’s vliegen er niet meer vanzelf af, we troosten ons met ongezonde voeding en we geven ons al snel weer over aan suikers en doen alles wat die diëten ons verboden hebben.

Dan is het helemaal niet gek meer dat afvallen niet lukt, maar ja… dan hadden we maar door moeten zetten!

We geven onszelf de schuld als het niet lukt.

 

Dieet betekent levensstijl

Maar het is niet je eigen schuld dat afvallen niet lukt. Onderzoek toont namelijk aan dat er veel diëten zijn die niet werken. Er zijn diverse redenen voor te noemen, maar het belangrijkste is dat diëten je een levenswijze aanleren die niet voor altijd vol te houden is. Je kunt immers niet de rest van je leven zonder vetten, zonder koolhydraten of zonder eiwitten… Je moet blijven eten en drinken om aan energie te komen.

Met andere woorden: dieet is een levensstijl. Je moet de juiste levensstijl leren volgen, waardoor je vanzelf af zal gaan vallen.

Daarbij zijn veel diëten commerciële producten met maar één doel: jou laten betalen! (En als je eenmaal afgevallen bent,  betaal je niet meer…)

 

Wat dan wel?

Healthyfacts.nl zegt niet dat je geen dieet moet volgen. Maar je moet je eigen dieet volgen. Meer vertrouwen hebben in jezelf! Doen waarvan bekend is dat het werkt. Doen wat goed is voor je lichaam, voor je geest…

Stel een goed plan voor jezelf op, waarbij je de focus legt om gezonde voeding en meer beweging. Je zal zien dat je daar energie door krijgt die je motiveert en stimuleert om door te gaan.

Zonder dat je een cent hoeft uit te geven aan een dieet. Want een dieet volgen kan gewoon gratis en voor niets.

 

Beantwoord deze vragen

Wil jij meer zicht op het afvallen? Snappen waarom je gezonder wil leven? Beantwoord dan deze 4 vragen en schrijf de antwoorden ergens op, zodat je ermee geconfronteerd wordt.

  • Waarom wil je afvallen? Wat is jouw belangrijkste motief?
  • Is dit het juiste moment om te beginnen? Waarom wel?
  • Ben je bereid je huidige levensstijl om te gooien?
  • Kun jij de nieuwe gezonde gewoontes aannemen en de rest van je leven blijven volgen?

 

Begin met gezonde recepten

Met deze 4 antwoorden kun je richting gaan geven aan je eigen, persoonlijke dieet. Wil je alvast wat richtlijnen op het gebied van gezonde voeding? Lees dan zeker de Afslank Receptenbijbel. In dat boek staat heel veel informatie over voeding en gezondheid, over energie en afvallen. Bovendien krijg je er ruim 100 heerlijke recepten bij die je in staat stellen om direct te beginnen met afvallen en gezonder leven.

Bekijk de Afslank Receptenbijbel