DieetGezondKoolhydraatarm dieet

De 5 grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet is eigenlijk helemaal geen manier van afslanken, maar een manier van gezonder leven. Afvallen zou je dus kunnen zien als een bijverschijnsel.

Heb je wel eens gehoord van een koolhydraatarm dieet, maar weet je nog niet waarom jij vandaag nog zou moeten beginnen met deze levenswijze?

Laat je omver blazen door de 5 grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet en schrijf je direct in voor een gratis weekmenu!

 

#1 Veel meer energie

Koolhydraten leveren je snelle energie. De koolhydraten die je lichaam binnenkomen worden echter als suikers weggezet. Je beleeft dus kort een enorme piek, maar krijgt daarna een harde dip. Deze schommelingen van je suikerspiegel zorgen ervoor dat je futloos en moe bent.

Door minder koolhydraten te eten, blijft je suikerspiegel stabiel en houd je dus meer echte energie over.

Omdat je binnen een koolhydraatarm eet- en drinkpatroon meer gezonde vetten en eiwitten eet, heb je aan energie zeker geen tekort.

 

#2 Afkicken van suiker

Wist je dat je eigenlijk een junk bent als je veel koolhydraten eet? Een suikerjunk. Want om je net zo goed te voelen als de vorige keer, heb je steeds weer suiker nodig.

Door een koolhydraatarm dieet te volgen kick je af van je suikerverslaving. In het begin kun je dit merken aan de “koolhydraatarme griep”, maar na een tijdje zal je zien dat je er gewend aan raakt. Je verlangt dan zelfs niet meer naar suikers!

 

#3 Geen honger, want je eet niet minder

Vaak wordt gedacht dat je bij een dieet minder moet gaan eten. Bij een koolhydraatarm dieet is dat helemaal niet de bedoeling. Je moet anders gaan eten. Meer eiwitten en gezonde vetten in plaats van koolhydraten.

Wist je dat je door eiwitten een verzadigd gevoel beleeft? Je hebt dan minder honger en trek in snoep.

 

#4 Af en toe snoepen moet!

Er is geen enkel ander dieet dat zal zeggen dat je af en toe móet snoepen. Een koolhydraatarm dieet doet dat wel. Je moet af en toe koolhydraten eten, want een gematigd eetpatroon bestaat ook uit koolhydraten! Je hoeft ze dus niet helemaal uit de bannen, maar wel drastisch te verminderen.

Hoe je dat doet? Lees straks alles over het gratis weekmenu!

 

#5 Eindelijk afvallen

Voordeel 5 is mogelijk het voordeel waar jij voor kwam: afvallen. Een koolhydraatarm dieet is een levensstijl waarbij je vanzelf zult afvallen, zonder dat je het daarvoor hoeft te doen. Focus je op een gezonder leven met meer energie uit je voeding en je zal zien dat je binnen de kortste keren enorm af kunt vallen.

 

Goed op weg met een gratis weekmenu

Wil je goed beginnen met een koolhydraatarm dieet? Dan helpen we graag op weg met een gratis weekmenu. Hierin vind je meer informatie over voeding en gezondheid en krijg je de richtlijnen om gedurende een week goed koolhydraatarm te eten en te drinken.

Verwelkom je nieuwe, gezondere levensstijl! Download het weekmenu door op de button hieronder te klikken.

Gratis Koolhydraatarm Weekmenu