GezondKoken

Airfryer? 4 tips om er nog meer uit de halen!

Airfryers zijn mateloos populair. De vervanger voor de ongezonde frituurpan, waarmee je wel de lekkerste snacks op tafel kunt zetten! Met deze 4 tips kun jij nog meer uit bakken met de airfryer halen!

 

#1 Ga voor knapperig, ga voor minder!

Hoewel er ongetwijfeld airfryers op de markt zullen komen met meer capaciteit, kun je in de huidige airfryers nog niet zo heel veel kwijt. En toch wil je je snacks en friet graag knapperig. Voorkom dat ze slap worden en doe er minder tegelijk in. Wanneer je een kleinere portie doet, zal je merken dat het een stuk knapperiger en krokanter wordt allemaal.

 

#2 Schudden

Wanneer je je snacks lekker knapperig wil hebben, moet je halverwege de tijd even schudden. Op die manier komt alles net weer even iets anders te liggen en is de kans op een knapperige snack ineens een stuk groter.

 

#3 Koop alleen “airfryer”-producten

Het is verleidelijk om alle producten uit het diepvriesvak in de airfryer te bereiden, maar helaas is de airfryer daarvoor niet bedoeld. Je zal het dan ook zeker merken wanneer een snack eigenlijk beter in de frituur of oven bereid had kunnen worden. Controleer dus altijd even of er op de verpakking van je product melding wordt gedaan van airfryers.

 

#4 Meer dan snacken

Natuurlijk heb je je aifryer gekocht om gezonder te kunnen gaan snacken. Maar je kan er veel en meer mee. Op Facebook zijn complete groepen opgericht om recepten uit te wisselen en ook zijn er talloze boeken geschreven over wat voor gezonde maaltijden je met de airfryer op tafel kan kopen!