GezondKoken

3 Snacks voor meer energie

Extra energie kunnen we op zijn tijd allemaal wel gebruiken. Voel je je regelmatig moe of duf of heb je juist dringend meer energie nodig omdat je een prestatie gaat leveren of een moeilijk tentamen moet maken? Deze 3 snacks kunnen je helpen een flinke energieboost te geven!

 

#1 Zoete aardappel met amandelboter

In zoete aardappel zitten goede koolhydraten. Deze snack past dan ook prima bij een koolhydraatarm dieet. De glucose wordt beetje bij beetje verwerkt, waardoor je meer energie in kleinere porties krijgt toegediend.

In zoete aardappel zitten veel gezonde stoffen, zoals vitamine C, magnesium en ijzer. Ander voordeel zijn de vezels, die je hongergevoel stillen en kunnen helpen bij het afvallen.

Hoe eet je ze? Bak ze bij voorkeur af in de oven en smeer ze in met een laagje amandelboter. Heerlijk!

 

#2 Griekse yoghurt met maca

Macapoeder is een supplement dat je online of bij sommige drogisterijen kunt kopen. De maca is een wortel en komt uit dezelfde tak als de radijsjes. Ze zitten vol met magnesium, vitamine C en ijzer. Omdat poeder niet zo lekker eet, kun je het mixen met Griekse yoghurt. Griekse yoghurt is weer rijk aan eiwitten en een van de meest gezonde zuivelproducten.

 

#3 Bananen met amandelboter

Vond je zoete aardappel met amandelboter al een goed idee? Probeer dan ook banaan met amandelboter! In bananen zitten natuurlijke koolhydraten, aminozuren en magnesium. Veel sporters eten tijdens hun sportsessie bananen, omdat ze het dan langer volhouden. Amandelboter zit vol met eiwitten en vitamine B. Je kunt de amandelboter op de banaan smeren, maar ook smelten en de banaan erin dippen.

Gratis Koolhydraatarm Weekmenu

Welke snack(s) ga jij proberen?